Bloedwaardencheck

Vandaag is de start van morgen

Uit het bloed kun je veel afleiden over de gezondheid en ziekten van de mens. Door bloedonderzoek te doen, kun je dan ook over bepaalde lichaamsfuncties meer te weten komen. In het buitenland is het de normaalste zaak van de wereld om je bloed preventief te laten testen en ook huisartsen gaan hier volop in mee. In Nederland is het preventief laten controleren van je bloed nog niet zo bekend, maar dit is wel degelijk mogelijk! De bloedwaardencheck waar ik mee werk vraag je aan onder mijn professionele begeleiding. Hierdoor ben je verzekerd van een goede bloedwaardencheck. De uitkomsten van de bloedwaardencheck worden door mij geanalyseerd. Vervolgens kan hier een behandeladvies op maat mee worden gemaakt. Hierin wordt voeding, leefstijl en eventuele supplementen meegenomen.

Een bloedwaardencheck is een uitstekend middel om vermoedens te meten. Daarnaast kan een bloedwaardencheck ook dienen om mogelijkheden uit te sluiten en de voortgang van het behandeltraject te monitoren. Doordat via het uitvoeren van een bloedwaardencheck jouw gezondheid ‘zichtbaar’ kan worden gemaakt kan een zeer specifiek gerichte behandeling worden ingezet.

Waarom een bloedwaardencheck?

Misschien ben je nieuwsgierig naar hoe het gesteld is met je algehele gezondheid of heb je klachten waarvan je wilt onderzoeken waar die vandaan komen. Met een (preventieve) bloedwaardencheck kun je meer inzicht krijgen of er een bepaald aspect van de gezondheid niet in orde is. De bloedwaarden worden onderzocht waarna je gericht(er) met een behandelplan aan de slag kunt. In een vroeg stadium van afwijkende cholesterolwaarden kun je hier bijvoorbeeld nog veel aan doen door je leefwijze te veranderen. Hetzelfde geldt voor glucose en dus diabetes.

Op basis van bepaalde resultaten uit het bloedonderzoek is het mogelijk dat ik je zal doorverwijzen naar je huisarts.

Je kunt 14 verschillende bloedwaardenchecks aanvragen, van eenvoudige ijzertest tot complete screening van het bloed. Het bloed wordt zorgvuldig gecontroleerd door een onafhankelijk, geaccrediteerd laboratorium dat is gespecialiseerd in bloedanalyse. Voor het prikken kun je terecht bij ruim 800 professionele prikpunten door heel Nederland.

Met behulp van een van de 14 bloedwaardenchecks kunnen we gericht onderzoek doen naar bijvoorbeeld vitaminen, mineralen, cholesterol, insuline of laaggradige ontstekingen. Dit afhankelijk van je hulpvraag en/of klachten.

Wat kan je verwachten?

  • Een intake waarin we o.a. uitgebreid jouw verander,- en ontwikkelingsdoelen bespreken
  • Een gepersonaliseerd voedingsplan, aangevuld met een beweegschema
  • Een persoonlijk, individueel, voedingsschema
  • De geanalyseerde resultaten van de bloedwaardencheck is opgenomen in jouw plan van aanpak
  • Op basis van de resultaten is er een suppletie advies opgenomen in jouw plan van aanpak.
  • Indien gewichtsverlies je doel is: Een gezond gewichtsverlies van 0,5 – 1 kg per week
  • Je voelt je fit en scherp
  • On,- en offline support gedurende de looptijd van de coaching.

Bekijk de werkwijze voor meer informatie over het intake, – en adviesgesprek, & vervolgconsulten

 

Pin It on Pinterest

Share This