In december is er van alles te doen op het gebied van food events, festivals en voeding gerelateerde happenings. Ik ben op onderzoek uit gegaan en heb de vijf leukste voor je uitgezocht Laat je het weten wanneer je naar een van deze bent geweest en hoe het was?

Allerhande kerstfestival

  • 8,9 en 10 december 2017, Spoorwegmuseum Utrecht

Het Allerhande Kerstfestival. Een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment en ook volop inspiratie op het gebied van styling.

Tickets zijn t koop voor €15,00. Meer info en kaartverkoop

veggie world winterfair

  • 9 en 10 deceber 2017 in de Haarlemmer Expo

VeggieWorld Winter Fair is dé groene kerstmarkt van Nederland. Kijk op je gemak rond bij de meer dan 70 duurzame kramen, proef de lekkerste creaties bij onze foodtrucks en laat je inspireren bij een kookdemo of lezing. De perfecte dag uit voor elke milieubewuste foodie!

Tickets zijn te koop vanaf €8,00. Meer info en kaartverkoop

Als warme broodjes

  • Maandag 11 december, Pakhuijs de Zwijger, Amsterdam

Youth Food Movement organiseert met ‘Als Warme Broodjes’ een reeks avonden in Pakhuis de Zwijger waarin je een kijkje krijgt in wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Op welke manier dragen ondernemers bij aan een beter voedselsysteem? Elke avond komen mensen aan het woord die zich bezighouden met een ander onderdeel van het voedselsysteem. Maandag 11 december staat het onderwerp “Boter bij de vis”, Vissen of gevist worden; Hoe duurzaam en gezond is onze visserij? Op het programma. Ook leuk wanneer je zelf niet piekert een bedrijf in voedsel te beginnen!

Tickets zijn te koop voor €5,00. Meer info en kaartverkoop

Voedseldebatten reeks Kauwkost

  • 12 december 2017, Haarlem (Iedere tweede dinsdag van de maand)

Heb je een passie voor alles wat met voeding te maken heeft? Dan voorzien we jou graag van de nodige KAUWKOST. Binnen een viertal debatten wordt telkens een thema vanuit verschillende invalshoeken belicht, zodat jij je goed geïnformeerd kunt bewegen binnen ons voedselsysteem. Op dinsdag 12 december staat het onderwerp Brood en Spelen op de planning.

Het bijwonen van de debatten is gratis. Meld je vooraf aan via haarlem@slowfood.nl o.v.v. je naam en debat thema. Meer info

De winterparade

  •  21 t/m 30 december 2017 in de Zuiderkerk, Amsterdam.
  • 5 en 6 januari 2018 in de Grote of St. Bavokerk, Haarlem.

Is het theater? Is het lekker eten? Is het de kunst van het samenzijn? De WinterParade hangt aan elkaar van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Op en aan een 120 meter lange tafel vertonen acrobaten, acteurs en muzikanten hun kunsten. De koks en de serveersters klimmen samen met de artiesten op tafel om jouw maaltijd te bereiden en te serveren.

Tickets inclusief entree, programma en diner kosten €45,-, kinderen t/m 12 jaar €22,50. Meer info en kaartverkoop

Pin It on Pinterest

Share This