Inzicht in gezondheid

Wil je echt serieus met je gezondheid, energie en voeding aan de slag? In overleg bepalen wij waar je het meeste baat bij kunt hebben. Inzicht in je nutriëntenstatus zoals vitamines en mineralen voorraden in je lichaam zijn waardevol wanneer je kampt met een uitgebreidere hulpvraag dan alleen “een paar kilo afvallen”. Ook kan het soms zinvol zijn om een goede suppletie te starten om je te ondersteunen in je optimale gezondheid. Wanneer je je sportprestaties wilt verbeteren werken we volgens de drie peilers in de sport diëtetiek:  1) Een gezonde basis voeding, 2) sport specifieke voedingsmiddelen en 3) sport specifieke supplementen.

Bloedwaardencheck

Uit het bloed kun je veel afleiden over de gezondheid en ziekten van de mens. Door bloedonderzoek te doen, kun je dan ook over bepaalde lichaamsfuncties meer te weten komen. In het buitenland is het de normaalste zaak van de wereld om je bloed preventief te laten testen en ook huisartsen gaan hier volop in mee. In Nederland is het preventief laten controleren van je bloed nog niet zo bekend, maar dit is wel degelijk mogelijk!

 

Waarom een bloedwaardencheck?
N

Bloedtesten zijn een uitstekend middel om vermoedens en diagnoses te verifiëren en je persoonlijke voortgang te monitoren

N

Gericht onderzoek doen naar bijvoorbeeld vitaminen, mineralen, cholesterol, insuline of laaggradige ontstekingen.

N

Uitkomst van de test wordt vertaald naar een behandel advies op maat

N

Meer grip en zicht op het behalen van jouw persoonlijke doelen

Met behulp van een van de 14 bloedwaardenchecks kunnen we gericht onderzoek doen naar bijvoorbeeld vitaminen, mineralen, cholesterol, insuline of laaggradige ontstekingen. Dit afhankelijk van je hulpvraag en/of klachten.

Supplementen

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen, zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie, zoals in een multivitaminepil. Het idee “Baat het niet, dan schaadt het ook niet”, leeft onder veel mensen omtrent voedingssupplementen. Dit is echter absoluut niet het geval. Er is voor veel vitaminen en mineralen een aanvaardbare bovengrens vastgesteld.Met een gevarieerde, gezonde voeding is het bijna onmogelijk een overschot aan vitamine en mineralen binnen te krijgen. Ook zijn er veel producten op de markt die simpelweg niets doen.

Toch kan het soms voorkomen dat je wel een te kort hebt aan bepaalde vitaminen en/of mineralen. Ziekte, eenzijdige voeding, stress, drukte, verlaging van de voedingswaarde in levensmiddelen, sporten, vermoeidheid en lichamelijke uitputting zijn allerlei oorzaken die kunnen bijdragen aan een te kort van bepaalde vitaminen en/of mineralen.

Een suboptimaal voedingspatroon- dat wil zeggen onvoldoende inname van vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren, plantenstoffen en andere natuurlijke bio-actieve moleculen – zorgt ervoor dat normale celfuncties, zoals energieproductie, onvoldoende uitgevoerd kunnen worden.

 

Waarom supplementen?
N

Wetenschappelijke studies tonen aan dat er een sterke relatie bestaat tussen de kwaliteit van onze voeding en het ontstaan van gezondheidsklachten.

N

Het opheffen van een bestaand tekort aan microvoedingsstoffen vormt de basis voor cellulair geneeskundige benadering, die zowel helpt ziekte te voorkomen alsook ondersteunend bij een behandeling ingezet kan worden.

N

Een chronisch microvoedingsstoffentekort wordt vaak pas opgemerkt wanneer de eerste gezondheidsklachten zich aanmelden. De kans op een dergelijk tekort kan worden verlaagd door een verrijking van het voedingspatroon.

Met behulp van een uitgebalanceerd suppletie advies ga jij aan de slag om je gezondheid te optimaliseren. Je gaat aan de slag met een product dat gespecialiseerd is in cellulaire voedingsstoffencombinaties en de praktische toepassingen ervan leer je tijdens de persoonlijke begeleiding. LET OP! Het werken aan je gezondheid via uitgebalanceerde cellulaire voedingsstoffencombinaties is geen “quick fix”. Dit vergt kennis, doorzettingsvermogen en geduld. Zo lang als dat je erover gedaan hebt om je lichaam uit balans te halen, zo lang zal het minstens duren voordat deze weer terug in balans is.

Pin It on Pinterest

Share This