Over mij – Flying Veggie

Hi! Leuk om kennis te maken! Ik ben Linda – Flying veggie – Zoals de naam al doet vermoeden vlieg ik geregeld de wereld over vanwege mijn baan als stewardess en ben ik dol op veggies. Mijn passies zijn logischerwijs dan ook; vliegen en reizen, voeding en gezondheid, koken en lekker eten.

Mijn liefde voor eten zat er al vroeg in. Zo smulde ik op 3 jarige leeftijd al van een harinkje uit het knuisje en zeiden mijn klasgenoten op het MBO dat ze “jaloers” waren op mijn enthousiaste kijk en durf op eten om alles te proeven en proberen.

Mijn baan in de luchtvaart

Op de leeftijd van 21 jaar begon ik mijn baan in de luchtvaart. Jong, gedreven en met energie voor 10 sloeg ik moeiteloos nachten over, had ik geen enkel probleem met jetlags en maakte ik mij helemaal niet druk over wat ik tijdens mijn werkuren en verblijf in het buitenland allemaal aan eten en drinken nuttigde.

Jaren gingen voorbij waarin ik weliswaar gezond at, maar naast de gezonde producten nog véél meer ongezonde dingen at (en dronk). De balans en regelmaat die ontbrak in mijn baan, ontbrak ook letterlijk in mijn voedingspatroon.

Zoekende naar die regelmaat en balans

Met de jaren veranderde iets in mijn kijk op gezondheid. Ik realiseerde mij, dat ik de enige was die iets kon veranderen wanneer ik fitter en slanker wilde zijn. Ik ben nooit écht te dik geweest, maar toch zat ik niet lekker in mijn vel. Net overal een rolletje hier of een kwabje daar.

Wanneer ik foto’s terug kijk van die tijd (en stiekem ruim 10 kilo zwaarder was dan nu) zie ik overduidelijk wat ik toen “voelde”.

Begin 2014 was het jaar dat ik voor het eerst mijn eigen verse groentesapje mee nam aan boord. Mijn interesse was dusdanig geprikkeld en al vliegende experimenteerde ik erop los. Sapjes, hapjes, tussendoortjes, maaltijden, ijs, soepen en gekookte eieren is een greep uit het assortiment van de voedingsmiddelen die allemaal met mij mee gevlogen zijn.

Uit de hand gelopen hobby

Mijn interesse groeide uit tot een ware passie en ik ontdekte dat alleen informatie van het internet zoeken niet genoeg was voor mij. Ik startte met de cursus tot “Natuurvoedingsdeskundige”, waarna ik doorstoomde met de 1- jarige opleiding “Medische basiskennis”. Tegelijkertijd begon ik ook met mijn eigen bedrijf in slowjuicers, SuperJuicer, want ik was (ben) ervan overtuigd dat groentesappen hét antwoord is voor mensen die onregelmatig werken en vaak op vreemde tijden “moeten” eten.

Maar mijn “honger” naar meer kennis omtrent voeding was hiermee nog niet gestild en mijn voedings-journey vervolgde haar pad in de vorm van de HBO deeltijd opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool.

Vegetarisch – HELEMAAL

Het niet willen eten van vlees zit er al meer dan 10 jaar in. Volgens mij was ik 20 jaar toen ik mijn familie en vrienden vertelde dat ik geen vlees meer wilde eten. In een periode van twee jaar at ik helemaal geen vlees, maar vanwege omstandigheden liet ik in de jaren die hierop volgde af en toe weer wat vlees toe op mijn bord. Sinds 2016 heb ik de knop definitief omgezet en sindsdien ga ik met volle overtuiging als vegetariër door het leven.

Ik was al helemaal overtuigd van het nut van flexitarisme / vegetarisme / veganisme. Ondertussen kan ik niet alleen voor mijzelf de voordelen verwoorden, maar ik kan nu ook op een positieve manier, andere mensen inspireren en ondersteunen met vragen op dit gebied.

 

 

Flying + Veggie + Studie = een hoop kennis en inspiratie

Portfolio:

Naam: Linda

Leeftijd: Forever 29 😉

Woonplaats: Amsterdam

Loopbaan:

2007-2016
Arke(TUI)Fly

2014-2017
Webshop SuperJuicer

2016
Inspiratieplatform Flying Veggie

2017
KLM

Studie:

Toerisme & Recreatie

Natuurvoedingsdeskundige

Medische Basiskennis

Voeding en Diëtetiek

About me:

Travel junkie
Juice lover
born to cook
wine enthusiast
information addict
runner- and dance girl

BENIEUWD NAAR EEN PERSOONLIJK “KIJKJE IN DE KEUKEN”?

Volg mij op instagram:

Pin It on Pinterest

Share This