Ik ben dol op soep, dat heb ik al eens eerder verteld. Ik maak zeker 1 keer per week een grote pan, zodat ik altijd iets achter de hand heb om te eten. Dit kan als tussendoortje, lunch of avond eten zijn wanneer je geen zin hebt om te koken. Ook neem ik soep gewoon mee aan boord tijdens mijn werk! In een meeneem flesje en opwarmen maar in warm water. Geen probleem om zo een gezonde snack achter de hand te hebben tijdens lange werkdagen!

Het roosteren van de groente in deze soep geeft de soep een wat zachtere, zoetere, meer gekarameliseerde smaak.

5 liter soep:

INGREDIËNTEN:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 stengel prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gr cherrytomaten 
  • 4 pomodori tomaten
  • 3 vleestomaten
  • 2 ltr groentebouillon (of meer of minder afhankelijk van hoe dik je de soep hebben wilt)
  • Italiaanse kruiden, peper&zout
  • scheutje olijfolie

BENODIGDHEDEN:

Snijplank, mes, grote pan, blender / keukenmachine of staafmixer

 

BEREIDEN:

  • snij alle tomaten in grote stukken en grill deze 25 min in een oven op 160 graden
  • snij de knoflook, ui, prei en paprika in grote stukken en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de tomaten in de oven
  • Haal de groente uit de oven en vul een grote pan hiermee. Voeg de groentebouillon, kruiden en olijfolie toe
  • laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen
  • mix het geheel tot een romige soep in blender, keukenmachine of met een staafmixer

Pin It on Pinterest