Kerst recept Appel & Pompoensoep

Deze maand doe ik iets helemaal nieuws! Ik wilde al langere tijd kookboeken reviewen maar ik had (tot nu toe) nog niet echt de juiste “formule” gevonden hiervoor. Om nu alleen een kookboek door te bladeren en te bekijken en dan te vertellen wat ik ervan vind, dat is ook een beetje saai. Maar ineens had ik het! Ik zou het kookboek niet alleen doornemen maar ik wilde er ook “verplicht” een aantal recepten uit koken en mijn ervaringen hierover met jullie delen.

WINNEN?

Wil jij kans maken op dit fantastische kookboek zodat ook jij de sterren van de hemel kunt koken tijdens de kerstdagen? Deel dan het bericht met je vrienden op Facebook of Instagram en laat weten waarom jij graag kans maakt op dit boek.

Goed, dat gezegd te hebben is het nu tijd voor mijn eerste recept uit, hoe kan het ook anders in de maand december, het Kerst kookboek van JAMIE OLIVER!!!

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen (1,2 kg)
  • 3 friszure handappels
  • 1 grote uit
  • 1 -2 verse rode pepers (ik gebruikte chilipoeder)
  • 4 tenen knoflook
  • olijfolie
  • snuf korianderzaad (ik gebruikte komijn)
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 EL pompoenpitten
  • snuf zoete cayennepeper (ik gebruikte gewone)
  • 1 liter groente- of kippenbouillon (waarom zou je kip gebruiken als het ook met groente kan 😉

benodigdheden:

  • oven – blender – grote pan

bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • was de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken van ongeveer 2,5 centimeter
  • Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd ook deze in stukken.
  • Snijd de ui grof, halveer de rode pepertjes en verwijder de pitjes, en knus de (ongepelde) knoflook
  • Meng bovenstaande ingrediënten samen in een grote mengkom en sprenkel er twee grote eetlepels olijfolie, het korianderzaad,een flinke snuf zeezout en zwarte peper en de rozemarijnnaaldjes overheen.
  • Verdeel de ingrediënten in een grote braadslede of over een bakplaat en zet dit 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.

 

  • Hussel de pompoenpitten met peper en zout een scheutje olie en de cayennepeper, spreid ze uit over een bakplaat en rooster deze 10 tot 15 minuten

 

  • Zodra de groente gaar en geroosterd uit de oven komen, knijp je de geroosterde knoflook tenen uit hun schil en meng je alle ingrediënten met de (groente)bouillon. Blend deze glad in een blender of keukenmachine.
  • Verdun eventueel met wat extra bouillon wanneer de soep erg dik is.
  • Serveer de soep met een flinke lepel single cream of ongezoete slagroom. Koksroom, creme fraiche of een lepel skyr kan natuurlijk ook.
  • Strooi de geroosterde pompoenpitjes over de soep en decoreer eventueel met eetbare bloementjes

Pin It on Pinterest