Je begint geen recepten website wanneer je er niet met plezier in de keuken staat. Ik sta dan ook voornamelijk voor mijn ontspanning in de keuken en mijn creativiteit komt het meeste tot zijn recht wanneer ik “gewoon maar iets doe” met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. Meestal pakt dit goed uit en matchen de ingrediënten ook nog met de trek die ik op dat moment heb. Deze banaan- vijgencake is hier een mooi voorbeeld van. Helaas ben ik er (mede dankzij deze cake) achter gekomen dat ik allergisch voor vijgen ben. Ik schreef een blog over vijgen en de stoffen die hierin zitten waar je op zou kunnen reageren. Natuurlijk betekend dit niet dat vijgen niet goed voor je zijn en wanneer je hier niet allergisch voor bent, zul je zeker van deze cake smullen!

Voor 1 cakeblik (12 plakjes)

INGREDIËNTEN:

  • 200 gr speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 3 bananen
  • 200 gr gedroogde vijgen
  • 120 ML (plantaardige) melk
  • 1 ei

BENODIGDHEDEN:

blender of keukenmachine, bakpapier, cakeblik, oven

BEREIDEN:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven/onder warmte
  • Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kruiden) in een grote kom
  • Meng de banaan, vijg, melk en ei in een blender of keukenmachine. Houd 1,5 banaan en 100 gr vijgen apart.
  • Mix het natte mengsel met het droge mengsel
  • Snijd de 1,5 banaan en 100 gr vijgen die je apart hebt gehouden in plakjes en stukken en meng dit met de rest en doe het in een cakeblik die je bekleedt hebt met bakpapier
  • bak de cake 45 minuten op 180 graden boven/onder warmte.

Pin It on Pinterest