Hier is het tweede recept wat ik heb klaargemaakt uit het kerst kookboek van Jamie Oliver. Deze heerlijke carpaccio van rode biet is echt een hit! Makkelijk klaar te maken, goed voor te bereiden en met reguliere ingrediënten. Echt een recept die je op je menukaart zou kunnen zetten voor de kerst. Fijn voor je gasten maar minstens net zo fijn voor jezelf.

WINNEN?

Wil jij kans maken op dit fantastische kookboek zodat ook jij de sterren van de hemel kunt koken tijdens de kerstdagen? Deel dan het bericht met je vrienden op Facebook of Instagram en laat weten waarom jij graag kans maakt op dit boek.

Portie voor vier personen

Ingrediënten:

  • 4 grote rauwe bieten
  • 2 el balsamicoazijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 volle tl dijonmosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 1 volle el magere yoghurt
  • handje rucola (ik gebruikte een andere slamelange)

BENODIGDHEDEN:

dunschiller, kaasschaaf / mandoline / keukenmachine met dunne schaver

BEREIDEN:

  • Snijd de onder en bovenkant van de rode bieten af en schil ze met een dunschiller
  • schaaf de rode bieten in ongeveer 1 mm dikke plakken met een kaasschaaf / mandoline / keukenmachine
  • leg de bietenplakken in een diepe mengkom en verdeel de balsamicoazijn, de olijfolie, de helft van het citroensap en een flinke snuf zeezout eroverheen
  • Hussel alles goed door elkaar om de plakjes te marineren en zacht te laten worden

 

  • klop de mosterd samen met de worcestersaus, de yoghurt, de rest van het citroensap en 4 el olijfolie door elkaar. Voeg eventueel wat vers gemalen peper toe.
  • Leg de plakjes dakpansgewijs op een grote schaal. Maal er wat peper over heen, verdeel de rucola (of slamelange) over de plakjes rode biet en besprenkel de salade met de saus. Serveer het overgebleven sausje ernaast.

Pin It on Pinterest