Deze gezonde kruidnoten zonder toegevoegde suikers zullen misschien iets anders smaken dan dat je gewend bent, maar dat maakt ze zeker niet minder lekker! Omdat ik voor deze kruidnootjes geen suikers heb toegevoegd zijn ze iets minder krokant dan reguliere kruidnootjes, maar daar staat wel tegenover dat je er “guilt-free” van kunt snoepen!

Weet je trouwens het verschil tussen Kruidnootjes en Pepernoten? Al maanden voordat Sinterklaas weer in het land is, liggen ze al in de winkels: pepernoten. Maar eigenlijk bedoelen we kruidnoten, de knapperige bolletjes speculaas. Pepernoten zijn die hoekige blokjes die bijna niemand lekker vindt.

Porties: Ongeveer 70 kruidnootjes

INGREDIËNTEN:

  • 150 gram dadels zonder pit
  • 100 ml kokend water
  • 100 ml sojamelk original
  • 50 gram geurende kokosolie (gesmolten)
  • 200 gram meel (Bv: 100 gram volkorenmeel en 100 gram roggemeel)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 flinke EL speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 tl vanille aroma

BENODIGDHEDEN:

Keukenmachine of blender – handmixer

BEREIDEN:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels in 100 ml kokend water voor ongeveer 15 minuten. Mix in de tussentijd het meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Wanneer de dadels geweekt zijn stop je deze in je keukenmachine of blender samen met het weekvocht, de gesmolten kokosolie, het vanille aroma en de sojamelk. Pureer de dadels tot een gladde massa. Mix vervolgens het meelmengsel met de dadel puree met een handmixer. Er ontstaat er zeer kleverig deeg. Zet een bakplaat met bakpapier klaar een een kommetje met water. Maak je vingers nat en pak een “plukje” deeg. Je kunt de kruidnootjes zo groot of klein maken als dat je wilt. Bak de kruidnootjes 30 minuten in de oven en zet vervolgens de bakplaat nog 10 minuten direct onder de bovenwarmte (grill) van je oven voor een knapperig korstje om de kruidnootjes!

Pin It on Pinterest