Wat maak je op een regenachtige avond wanneer je alleen thuis bent en er nog een dikke vette grote knolselderij in je koelkast ligt? Juist, SOEP! Mensen die mij een beetje kennen weten het wel maar; I LOVE SOUP! Soep kan naar mijn mening echt altijd. Als lunch, tussendoortje, avondeten maar ook als comfort- en troost eten en als opwarmertje wanneer je het koud hebt. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos én is soep makkelijk klaar te maken, voedzaam en gezond. Kortom, ik maak minstens 1 keer per week een pan soep waar de hele straat van kan eten en snoep hier gedurende de hele week van!

Terwijl de soep lekker stond te pruttelen en ik wat tijd over had maakte ik tegelijkertijd een heerlijke zongedroogde tomaat hummus. Samen met wat brood en de groente uit je soep, heb je in een handomdraai een perfect gezonde avondmaaltijd.

Voor ongeveer 5 liter soep:

Ingrediënten:

  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke stengel bleekselderij
  • 1 knolselderij
  • 3 liter water (afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben)
  • 4 biologische groente bouillon blokjes (heb je geen bio blokjes gebruik dan 2 gewone groente bouillon blokjes, deze bevatten namelijk een stuk meer zout dan de biologische blokjes)
  • verse en/of gedroogde kruiden naar keuze. In dit recept gebruikte ik een mengsel van: Italiaanse kruiden – tijm – oregano – peper – zout – laurier blaadje

Benodigdheden:

Snijplank – mes – grote pan – blender of keukenmachine

Bereiden:

Bak ui, knoflook en bleekselderij in een grote pan totdat alles glazig is, voeg hierna de geschilde en gesneden knolselderij toe. Voeg water en bouillon blokjes toe en daarna de kruiden en het laurier blaadje. Laat 20 minuten koken. Pureer na 20 minuten koken in een blender of keukenmachine. Voeg nog extra water toe als de soep te dik is. Serveer met wat brood, zongedroogde tomaat hummus en een paar snack augurkjes.

Pin It on Pinterest