In dit recept gebruik ik honing in plaats van witte suiker om de kokosmakronen te zoeten. Vaak staat er dan in een recept dat het recept suikervrij is. Dit is niet waar. In dit recept wordt een natuurlijke suiker gebruikt zoals honing of ahornsiroop maar deze voedingsmiddelen verliezen in meer of mindere mate hun voedingswaarde zodra ze lange tijd aan verhitting worden bloot gesteld. Uiteindelijk werk je wel met een natuurproduct, wat wellicht beter is, maar de verwerking van deze suiker in je lichaam verloopt exact hetzelfde als witte tafelsuiker.

Ongeveer 20 stuks:

INGREDIËNTEN:

  • 3 eiwitten
  • 60 ml honing of ahornsiroop
  • druppeltje vanille extract
  • 120 gram kokosrasp

BENODIGDHEDEN:

(hand)mixer, mengkom, oven

 

BEREIDEN:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (onder/boven warmte)
  • Klop de eiwitten stijf in een RVS of glazen schaal, deze maak je vetvrij met een beetje citroensap
  • Zodra het eiwit begint op te stijven en pieken begint te vormen voeg je rustig de vloeibare honing/ ahornsiroop toe en een druppeltje vanille extract.
  • Zodra de hong/ahornsiroop door het eiwitschuim zit spatel je er de kokosrasp doorheen
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en maak kleine balletjes van je eiwit kokosmengsel
  • Bak de kokosmakronen voor ongeveer 20 minuten, blijf erbij om te controleren of ze niet te hard gaan. Laat ze minstens een uur afkoelen voordat je aanvalt

Pin It on Pinterest