Ik ben dol op warme zomeravonden en dan lekker barbecuen in mijn prachtige tuin, die op dit moment van het jaar volop groente en fruit geeft. Soms krijg ik wel eens de vraag; “ja maar, hoe kan jij nou barbecuen, je eet toch geen vlees. Het idee dat barbecuen alleen voor vlees eters is, is naar mijn idee wel een beetje achterhaald. Het is zo lekker om groente zoals courgette, aubergine, maïs en aardappel te grillen in/op de barbecue en ook ben ik er dol op om deze groente te combineren met gegrilde halloumi. Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas die zich perfect laat lenen om gegrild te worden op de barbecue. Natuurlijk kun je je barbecue avondje compleet maken met lekker sausjes en dipjes met brood, salades en een koude soep zoals deze!

6 personen:

INGREDIËNTEN:

  • 300 gram (diepvries) ongekookte doperwten
  • 1 eetlepel of 1 groentebouillon blokje
  • 1 tot 1,5 liter water
  • 1/2 teentje knoflook
  • 6 eetlepels skyr joghurt
  • eventueel wat verse munt ter decoratie en smaak

BENODIGDHEDEN:

Grote pan, blender / keukenmachine of staafmixer

 

BEREIDEN:

  • Breng het water aan de kook en voeg de groentebouillon en de (bevroren) doperwten toe
  • breng opnieuw aan de kook en kook de doperwten 4 a 5 minuten
  • laat even afkoelen voordat je het in de blender doet en blend samen met een half teentje rauwe knoflook tot een mooie smeuïge egaal soepje
  • laat de soep volledig afkoelen in koelkast of vriezer
  • serveer de soep ijskoud met een eetlepel Skyr joghurt, wat fijn gesneden munt en een kaas- of soepstengel

Pin It on Pinterest