Om snel iets gezonds in elkaar te draaien heb je vaak niet zoveel nodig en ik probeer juist altijd wat restjes te gebruiken. Zo ook met deze snelle tomaten, veldsla salade. Zoals dat je kunt zien echt een “allegaartje” van producten die een heerlijke salade maken. Deze salade kun je op allerlei verschillende manieren maken en gebruik ook vooral gewoon wat je zelf in huis hebt. Vervang de veldsla voor een willekeurige sla, de champignons voor een andere vleesvervanger zoals ei, tofu of noten en de schijfjes sinaasappel voor een ander soort fruit. Je kunt eindeloos variëren! Achter de ingrediënten staan meerdere suggesties.

1 persoon:

INGREDIËNTEN:

  • handvol cherry tomaten
  • veldsla (of een ander soort slagewas/ spinazie)
  • restje prei (of een andere ui- achtige)
  • flinke hand peterselie (of andere verse kruiden zoals basilicum of bieslook)
  • peper, zout, flinke scheut olijfolie, klein scheutje (appel)azijn
  • 200 gr gemengde paddestoelen (of een andere vleesvervanger zoals ei, noten of tofu)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 sinaasappel

BENODIGDHEDEN:

snijplank, mes, grote mengkom

BEREIDEN:

  • was en snij de tomaten, spinazie, prei en verse kruiden
  • meng de olijfolie, (appel)azijn, peper en zout en geperste teen knoflook tot een dressing
  • snij de champignons en laat deze een kwartiertje marineren in de olie/azijn dressing of bak ze kort in een koekenpan en blus af met de dressing
  • leg de gesneden spinazie, (cherry) tomaten, prei en verse kruiden op een bord of schaal
  • verdeel de champignons erover en garneer met schijfjes sinaasappel

Pin It on Pinterest