Het derde recept uit het Jamie Oliver kerst kookboek is een heerlijk frisse salade, die prima als bijgerecht geserveerd kan worden. Deze salade combineert heerlijk winterse groente met friszure appeltjes.

WINNEN?

Wil jij kans maken op dit fantastische kookboek zodat ook jij de sterren van de hemel kunt koken tijdens de kerstdagen? Deel dan het bericht met je vrienden op Facebook of Instagram en laat weten waarom jij graag kans maakt op dit boek.

Portie voor 12 personen als bijgerecht:

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 grote wortels
  • 2 handappels
  • 1/2 rode kool (500 gr)
  • 1/2 witte kool (500 gr)
  • 1 volle el grove mosterd
  • 4 el hittewijn azijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 bosje radijs
  • 1/2 citroen
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 100 gr gedroogde vruchten (blauwe bessen, cranberry’s, abrikozen)
  • 1 bosje verse (blad)peterselie

Benodigdheden:

keukenmachine met rasp-plaat, mandoline, snijplank, mes

bereiden:

  • Pel de ui, schil de wortels. verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en breek de buitenste bladen van de halve kolen
  • Gebruik je keukenmachine of mandoline om van de ui, wortel, kolen en appels flinterdunne sliertjes te snijden. Houd de ui en rode kool apart
  • Meng de mosterd, azijn, 4 el olie en een snuf zout en giet dit over het ui, rode kool mengsel om de scherpe smaak te verzachten van de ui en rauwe rode kool.
  • Meng de wortel, witte kool en appel met het citroen sap om te verkleuring te voorkomen.
  • Rooster de amandelen, hak de gedroogde vruchten en snijd de peterselie.
  • Meng vlak voor serveren het wortel, witte kool, appel mengsel met het ui, rode kool mengsel en de gedroogde vruchten
  • Garneer met de geroosterde amandelen en de gesneden peterselie

Pin It on Pinterest